Националното състезание „ Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”

Националното състезание „ Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”се провежда ежегодно и е част от календара на МОН.Русенската професионална гимназия по транспорт е с традиции в това състезание и завоювани множество отличия.През 2017г. училището зае първо място в страната.

 

На 21 и 22февруари 2018г. в Професионална гимназия по транспорт се провежда училищен кръг на състезанието ‘’Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС’’ Състезанието включва теоретичното и практическо приложение на знанията, уменията и компетентностите на учениците,формирани в процеса на обучение. По регламент участниците решават теоретичен тест за автомонтьори в рамките на 45 минути и всеки състезател може да получи максимален брой точки 20.

Теоретиченият тест за водачи на МПС включва 45 въпроса с максимален брой точки 97. Решава за време в електронен вариант.Практическата част се състои от практически задания по автомонтьорство, като състезателите предварително се запознават с работните постове и се провежда инструктаж. Участниците работят индивидуално. Третата част е индивидуално управление на автомобил по състезателно трасе с елементи. Резултатът се определя от показаното време плюс наказателните секунди за неправилно изпълнен елемент

Максималният брой точки от трите кръга е 165.

Най-добре класиралите се състезатели ще сформират отбора който ще представи гимназията на регионалния кръг.

Публикувано в Обяви. Постоянна връзка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *