Випуск 2020

Скъпи абитуриенти, уважаеми колеги и ученици!

Днешният 14.05. е един красив ден – усмихнат, лъчезарен, празничен! И едновременно с това много странен – училищният двор няма да се изпълни както винаги с цветя и музика, с грейналите лица на щастливи млади хора, нетърпеливи да поемат по нови пътища, за да търсят и откриват себе си.

Предизвикателствата на съвременния свят ни изправиха пред нови трудности – да живеем заедно и все пак разделени, да научаваме нови неща, но единствено през екрана на компютъра, без да усетим живото човешко присъствие, да се усмихваме, но плахо и в очакване на по-добри времена.

Тъжно-носталгичен е този ден за нас  и защото днес си тръгват от нашето училище момичетата и момчетата от 12а и 12б клас с класни ръководители  – г-жа Весела Димитрова и г-жа Садие Хасан.

Днес те се отправят на дълго и много вълнуващо пътешествие – пътешествието на живота. В него ще се сблъскат с радости и несгоди, с препятствия и предизвикателства, със срещи и разочарования, но в сърцата им завинаги ще останат тези четири години в ПГ по транспорт и не само заради знанията, получени тук, а заради приятелите, веселите преживявания, заради добрите учители, които ги посрещнаха за пръв път тук и им дадоха от своя опит, знания и доброта.

Самите Вие, скъпи момчета и момичета, много израснахте и се развихте, пред очите ни от вчерашните плахи деветокласници  се превърнахте в големи и самоуверени млади хора, които се трудиха и учиха, отстояваха себе си като участваха в различни първенства и състезания «Най-добър техник и автомонтьор» и «Най-добър водач на МПС», завоюваха първи места, за което бяхте отличени, като с това защитихте името на нашата гимназия и професионализма на  учителите си.

Скъпи родители, приемете нашите поздрави за успешното завършване на вашите деца.Гордейте се с успехите им, насърчавайте ги и занапред в живота, бъдете тяхната опора, защото заедно със семейството, училището е това, което изгражда младия човек. Заедно с вас ние се справихме прекрасно, защото днес нашите ученици преминават в друг етап от живота си – на зрели, вдъхновени, можещи и знаещи млади българи.

Съвсем скоро – само след 2 седмици вие, нашите ученици, ще се явите на вашите зрелостни изпити, на които ще покажете всичко, което научихте тук в училище, ще докажете, че сте готови да поемете по нови пътища, да градите свои светове.

Надяваме се, скъпи абитуриенти, че от нас, Вашите преподаватели, Вие научихте и важни житейски уроци, много по-важни от тези по предметите, по които ви преподавахме – прошка, търпение, толерантност, любопитство към света и неговите чудеса.

Истински се надяваме да сте усвоили тези уроци, защото, ако днешният ден е краят, то утрешният е началото!

Бъдете силни, смели, рискувайте, учете!

На добър час!  

Публикувано в Обяви. Постоянна връзка.

Вашият коментар