Седмица на професионалните умения

За трета поредна година от 19 до 25 ноември Европейската комисия организира седмица на професионалните умения. Целта на събитието е да се популяризира и повиши привлекателността на професионалното образование и обучение, да се насърчи мобилността на обучаеми, да се подкрепи партньорството между бизнеса и професионалното образование.

ПГ по транспорт се включи с Ден на отворените врати, като бяха поканени ученици от русенски училища. Проведе се демонстрация на специалност Автомобилна мехатроника. Използвахме изложените симулационни макети за електрически измервания на системите в автомобила и запалителната система. Единадесетокластниците демонстрираха научените знания и придобитите умения на по-малките „мехатроници”, които се обучават по проект Домино. Показахме, че Професионалното образование и обучение е интелигентен избор, забавно е, и води до отлични постижения в образованието и повишава възможностите за реализация.

Следваме мотото,че големите възможности за професионалното обучение подготвят за интересна и предизвикателна кариера, както и за активно ангажиране в обществото.

Публикувано в Обяви. Постоянна връзка.

Вашият коментар