Участие в състезание по чужди езици „Аз мога – тук и сега“

По идея на преподавателите по английски език в ПГ по транспорт – Русе, наши ученици изразиха желание и взеха участие в Националното състезание по чужди езици, речеви и комуникативни умения „Аз мога – тук и сега”, което се проведе през периода 10-12.11.2017 в гр. Девин. Ръководител беше Десислава Николова, учител по английски език. В състезанието участваха трима наши ученици: Диян Узунов- 8б, Диян Райков- 10а и Стефан Петров- 11б клас. Състезанието се провежда върху три основни компетентности, в три етапа.

            По първия компонент, „Изрази себе си в есе“, участниците, разпределени в три възрастови групи (7-8 клас, 9-10 клас и 11-12 клас) получиха различни теми за разработване на писмена експозиция. Вторият компонент е озаглавен „Тествай знанията си“ и проверява езиковите компетенции. Третата, последна част, е „Интервю“.

            И тримата наши участници се справиха успешно с най-трудния за всички изучаващи английски език компонент, а именно творческата задача (писане на есе по зададена тема). Съвсем малко не им достигна да преодолеят силната конкуренция на връстниците си от езиковите гимназии във втория етап на състезанието и да се класират за финалния трети етап, в който са най-силни.

            Младежите се върнаха леко разочаровани от себе си, но силно мотивирани за бъдещи участия.

            Гордеем се с вас, момчета! Дерзайте и продължавайте в същия дух!

Публикувано в Новини, Обяви. Постоянна връзка.

Вашият коментар