Национален кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

На 30.04.2024 г. приключи оспорваната надпревара в националния кръг на Националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, на което ПГ по транспорт беше домакин.
Горди сме с представянето на нашите трима представители-Емилиян Стоянов, Габриел Кирилов, Павел Парашкевов и техният ръководител инж. Тодор Жеков.
Емилиян Стоянов показа завидни умения и бързина в шофирането и заслужено грабна първото място в категорията „Най-добър млад водач на МПС“, а заедно с другите момчета завоюваха първото място в отборното класиране в същата категория и второ място в комплексното класиране на националния кръг.
Победителят в категорията „Най-добър млад автомонтьор“, който ще представи България на международния кръг на състезанието Young Car Mechanic във Вилнюс (Литва) е Любослав Райков от ПГМЕЕ – гр. Бургас.
Бургаската гимназия се класира на първо място в отборното класиране „Най-добър млад автомонтьор“ и на първо място в комплексното класиране.
Отличени в различните категории бяха и отборите от Пловдив, Гоце Делчев, Разград, Ботевград и Търговище.
Благодарим на организатора на състезанието – Министерството на образованието и науката, на съорганизатора-Интер Карс България, на фирмите-партньори на съорганизатора, и на РУ „Ангел Кънчев“ за оказаното съдействие при провеждането на състезанието.
Публикувано в Новини. Постоянна връзка.